24/11/2019 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστ. του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννου

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε απόψε ο Εσπερινός για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης, στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο σε αυτήν.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος από ιερείς του ναού. Στο ναό εκτίθεται από χθες σε προσκύνηση η κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Ο κ. Ιωάννης στην ομιλία του προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στην απόδοση της εορτής των Εισοδίων λέγοντας ότι “Η Παναγία και η οικογένεια Αυτής, αποτελούν σπουδαίο παράδειγμα για όλους τους χριστιανούς, ανά τους αιώνας. Η αξία της Εισόδου Της στο Ναό, ειδικά για τα παιδιά, αποτελεί παράδειγμα, διδασκαλία και υποδειγματικό τρόπο διαπαιδαγώγησης. Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, που σε θέματα θρησκείας δέχονται ύβρεις και χλεύη, ενώ διδάσκονται έως και την αθεΐα”.

Συνέχισε κάνοντας αναφορά στον Όσιο Δαυίδ τονίζοντας πως “έχουμε την τιμή να βρίσκεται ανάμεσά μας ο Όσιος Δαυίδ, η αγιότητα του οποίου λειτούργησε ως μαγνήτης. Τα ιερά λείψανά του και η τίμια κάρα του καλούν τους πιστούς σε προσκύνηση και η γιορτή του πλέον από τοπική στο μοναστήρι της Εύβοιας, έχει μετατραπεί σε πανορθόδοξη”.

Τέλος για την Αγία Αικατερίνη είπε ότι “είναι εκείνη η γυναίκα που η ομορφιά της ανάβλυζε μέσα από την πίστη, την αγάπη προς το Θεό και τη σοφία της”.

Έκλεισε καλώντας να επικαλούνται τους αγίους της Εκκλησίας. “Μη διστάζετε να επικαλείστε τον Όσιο Δαυίδ και τις μεσιτείες του”.

Ενώ προέτρεψε “να “ζηλέψουμε” την ομορφιά της Αγίας Αικατερίνης και κυρίως τη σοφία της. Να μας δίνει την ισορροπία αυτή, που με την επιπολαιότητα μας τη χάνουμε”.

Φωτογραφίες - Κείμενο: Μάρκος Παπαγεωργίου

Πηγή: orthodoxia.info 

Ιερός Ναός Φωτογραφικό υλικό 24/11/2019 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστ. του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννου