31/10/2014 Επίσημη Υποδοχή Αποτμήματος εκ του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό μας Ναό

DSC05050-1Με αισθήματα δέους η ενορία του Προφήτου Ηλιού Τσακού Αγίας Παρασκευής, υποδέχθηκε τεμάχιο του Τιμίου & Ζωοποιού Ξύλου εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά.
Το Απότμημα Τιμίου Ξύλου, το οποίο αποτελεί δώρο του Αυτοκράτορα Αλέξιου Α’’ του Κομνηνού στην Ιερά Μονή, υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου Παύλος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
Η πομπή με τον Θεοφιλέστατο Νεοχωρίου, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά π. Παΐσιο που μετέφερε το τίμιο σέβασμα και τους ιερείς του Ναού, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό όπου στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων, καθώς ο Ναός έχει αφιερωμένο το βορινό κλίτος στους θαυματουργούς Αγίους ιατρούς.
Ο Θεοφιλέστατος στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στα θαυμάσια τόσο του Τιμίου Σταυρού, όσο και των Αγίων Αναργύρων με όπλο την πίστη και την υπομονή.
Πριν την απόλυση εκ μέρους των ιερέων του Ναού, ο προϊστάμενος π. Σταύρος Γούλας, δώρησε στον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής Σαγματά, έναν επιστήθιο Σταυρό, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την ευλογία της μεταφοράς του Τιμίου Ξύλου στο Ναό του Προφήτου Ηλιού, επ” ευκαιρία της δεύτερης πανήγυρης.
Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον ως άνω Ναό μέχρι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.

Κείμενο και φωτογραφίες του Σπύρου Παπαγεωργίου Poimin.gr, Φωτογραφίες: Τάσος Παρασκευόπουλος

Πηγή και περισσότερες φωτογραφίες:

Ιερός Ναός Φωτογραφικό υλικό 31/10/2014 Επίσημη Υποδοχή Αποτμήματος εκ του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό μας Ναό