05/10/2014 Ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ στον Ιερό Ναό μας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Γαβριήλ, ιερούργησε σήμερα στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Τσακού Αγίας Παρασκευής. 

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού π. Σταύρο Γούλα για την πρόσκληση και, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, τόνισε την μέγιστη ανάγκη να δείχνουμε της αγάπη μας σε όλους αδιακρίτως και, ιδιαιτέρως, προς αυτούς που μας μισούν, δηλαδή "να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας όπως ο Χριστός έχυσε το αίμα Του στο Σταυρό για εμάς". Τέλος κάλεσε τους πιστούς "να γίνουμε οικτίρμονες" και "ο Χριστός θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε την αρνητική πλευρά του εαυτού μας, τα πάθη μας που μας εμποδίζουν να αποκτήσουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος".

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Σταύρος Γούλας, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, καθώς και για τη μεταφορά της ευλογίας και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και της Ι.Συνόδου για την έλευση του Τιμίου Ξύλου στην ενορία, από 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, από την Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας.

Κείμενο και φωτογραφίες του Μάρκου Παπαγεωργίου
Πηγή και περισσότερες φωτογραφίες: http://www.amen.gr/article19405#sthash.qGipMnFG.dpuf
Ιερός Ναός Φωτογραφικό υλικό 05/10/2014 Ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ στον Ιερό Ναό μας