25/03/2013 Εθνικοθρησκευτική Εκδήλωση

ceb5cf80ceb1cebdceb1cf83cf84ceb1cf83ceb7-cf84cebfcf85-21

H Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού του Δήμου Αγίας Παρασκευής, μέσα στα πλαίσια των ποικίλλων δραστηριοτήτων της και με την ευκαιρία της μεγάλης Εθνικοθρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, πραγματοποιεί εσπερινή συνεστίαση, στην υπέροχη αίθουσα Σιστοβάρη του κέντρου DaVinci, στην οδό Αγίου Ιωάννου 23, την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ., με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • 6:30 μ.μ.    Προσφώνηση από τον Αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο Σταύρο Ν. Γούλα, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Α’  ΜΕΡΟΣ

  • 7:00 μ.μ.    Επίκαιροι Εκκλησιαστικοί Ύμνοι της εορτής του Ευαγγελισμού από την Χορωδία «Βυζαντινές Φωνές». 
  • 7:30 μ.μ.    Επίκαιρη ομιλία του διπλού εορτασμού του Ευαγγελισμού και της Εθνεγερσίας του 1821 από τον Ιεροκήρυκα και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου.
  •  8:00μ.μ.    Παράθεσις Δείπνου

Β’  ΜΕΡΟΣ

  •  8:30μ.μ.    Συναυλία Παραδοσιακής Χορωδίας  του Ομίλου Τέχνης & Πολιτισμού Αττικής με τραγούδια Εθνικού περιεχομένου υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διδασκάλου κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου και με συμμετοχή ορχήστρας νέων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αποπληρωμή των δόσεων του δανείου για το Ενοριακό Κέντρο Διακονίας της ενορίας μας, στο οποίο στεγάζονται:

  •  Το Γραφείο της 20ής Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.
  •  Το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης.
  •  Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο.
  •  Η Ενοριακή Νεανική Εστία.
  •  Η Νέα Βιβλιοθήκη του Ιερού Ναού μας κλπ.

Σήμερα το Ενοριακό Κέντρο Διακονίας αυτό, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον άνθρωπο κάθε φυλής και ηλικίας. Το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης όπου διανέμονται δέματα τροφίμων ρουχισμού-γεύματα αστέγων και ηλικιωμένων ανθρώπων. Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο προσφέρει ενοίκια, φάρμακα, βοηθήματα. Η Ενοριακή Νεανική Εστία, όπου νέα παιδιά διαπαιδαγωγούνται με την παραδοσιακή Βυζαντινή μουσική, την τέχνη της αγιογραφίας και ζωγραφικής, πραγματοποιούνται κατηχητικές συντροφιές και πραγματοποιούνται δύο αιμοδοσίες για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Οι δραστηριότητες αυτές ήταν αναγκαίες και επιτακτικές και θεωρούμε ότι αποτελούν έργο ζωής για την Ενορία μας.

Προσκλήσεις προσφέρονται από τους Ιερείς
και τους Επιτρόπους του Ιερού μας Ναού
με το συμβολικό χρηματικό  ποσό των 20 € κατ’ άτομο.
Σας περιμένουμε με πολλή χαρά
Δια την Ερανική Επιτροπή
Πρωτ. Σταύρος Ν. Γούλας

Ιερός Ναός Ανακοινώσεις 25/03/2013 Εθνικοθρησκευτική Εκδήλωση