19-21/07/2012 Τριήμερος Εορτασμός επί τη μνήμη του Εφόρου και Προστάτου της Ενορίας μας Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

profitisilias_2                       osios_david_en_euvoias_483

Με τη Χάρη και την Ευλογία του Θεού δια πρεσβειών του Εφόρου και Προστάτου της Ενορίας μας Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός με κάθε Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. κ. Ιάκωβος, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο.

Κατά τον τριήμερο εορτασμό, φιλοξενήθηκε η Τιμία κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία προς αγιασμό των ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών του Ιερού μας Ναού, η οποία μεταφέρθηκε αδεία και ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Μητροπολίτιου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσοστόμου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. κ. Γαβριήλ.

Η ατμόσφαιρα ήταν λίαν κατανυκτική, ρίγη συγκινήσεως σκόρπισε σε όλους όσους προσήλθαν εκζητούντες τη Χάρη και την Ευλογία τόσο του Προστάτου και  Εφόρου της Ενορίας μας Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, όσο και από τη Χαριτόβρυτο Τιμία Κάρα του οσίου Δαυίδ του Γέροντος.

Πλήθος Ιερέων από εγγύς και μακράν και πλήθος Χριστεπωνύμου λαού με τους άρχοντες του τόπου με το άγημα από ναύτες της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου και την Φιλαρμονική του Δήμου πλαισίωσαν όλες τις Ακολουθίες και την κατανυκτική λιτάνευση της εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο Δήμαρχος κ. Βασίλειος Ζορμπάς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και  Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων και άλλων φορέων της πόλης μας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εκδήλωση "Το πανηγύρι μετά το πανηγύρι". Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία Γλυκών Νερών- σπάτων υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ναού κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου. Ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα Γλυκών Νερών υπό τη διεύθυνση του χοροδιδασκάλου κ. Χρήστου Γαλάνη και του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού υπό τη διεύθυνση του χοροδιδασκάλου κ. Στάθη Καλογερόπουλου. Νέοι και νέες έλαβαν μέρος σε αυτή ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές όπως αρμόζει στην ελληνική λεβεντιά. Οι ιερείς μπροστά ακολουθούμενοι από το λαό συμμετείχαν χορεύοντας σε αυτή την πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Ευχόμεθα ολοψύχως χρόνια πολλά και ευλογημένα και του χρόνου με υγεία.

Φωτογραφίες και video από τον εορτασμό αυτό μπορείτε να δείτε εδώ:

Φωτογραφίες από την  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το Μεθέορτο Εσπερινό.

Φωτογραφίες από τον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό  Εσπερινό.

Φωτογραφίες από την Επίσημη Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Video από την Επίσημη Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Video από την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Video από την Μουσικοχορευτική Εκδήλωση.

 
Ιερός Ναός Ανακοινώσεις 19-21/07/2012 Τριήμερος Εορτασμός επί τη μνήμη του Εφόρου και Προστάτου της Ενορίας μας Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου