Map2

facebook

youtube

  

LOGO IAA

ecclesia

22/03/2015 Βραδιά με Βυζαντινούς Ύμνους "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται"

Μέσα σε κατανυκτική  ατμόσφαιρα  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής η βραδιά με βυζαντινούς ύμνους: “Ιδού ο Νυμφίος έρχεται”, που διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ) σε συνεργασία με τον Ιερό μας Ναό.
Το συντονισμό της όλης εκδηλώσεως είχε ο φιλοξενών πρωτ. Σταύρος Ν. Γούλας προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού, ο οποίος υποδέχτηκε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο και τη χορωδία της Πανελληνίου Ενώσεως Εθνικής Μουσικής «Οι Υπέρμαχοι».
Τους ύμνους του Τριωδίου απέδωσε ο Μουσικολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος με συμμετοχή τμήματος της χορωδίας της Πανελληνίου Ενώσεως Εθνικής Μουσικής «Οι Υπέρμαχοι».
Το νόημα των ύμνων σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Μαντζάνας  Θεολόγος, Φιλόλογος, Συγγραφέας και Πρωτοψάλτης.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο πρωτ. Σταύρος Ν. Γούλας ομίλησε ζωηρά για την μεγάλη αξία της βυζαντινής μουσικής και μάλιστα τόνισε ότι στον Ιερό μας Ναό λειτουργεί επί σειρά ετών Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου μας κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου.  
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμμβουλίου Αγίας Παρασκευής κ. Γεράσιμος Βλάχος, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Ησαΐας κ.α.
 
Πηγές: 
Φωτογραφικό υλικό Φωτογραφικό υλικό 22/03/2015 Βραδιά με Βυζαντινούς Ύμνους "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται"